גישור עסקי חוסך התנהלות בין כתלי בית המשפט, יכול לעזור להתמודד עם סוגים שונים של קשיים ואף מוכיח את עצמו מבחינת ההתאמה לצרכים של קהל יעד בסקטור העסקי. במאמר הבא נסביר מה בדיוק עושים במהלך הגישור ומדוע הוא קריטי בשותפות שעומדת להתפרק.
כל סוג של שותפות עלולה לעלות על שרטון. במקרים כאלה, הנטייה המיידית היא לפרק את השותפות על מנת לפתוח דף חדש. עם זאת, יש המון שיקולים שהשותפים העסקיים לא בהכרח מביאים בחשבון. יתרה על כך, גם את הפירוק של השותפות צריך לדעת איך לבצע אם רוצים לחסוך זמן, כסף והוצאות. בדיוק כאן נכנסים לתמונה היתרונות של גישור עסקי.
קודם כל, התייעצות גישור עם המוסד הישראלי לבוררות עסקית היא פתרון מעולה שיכול לשפוך אור על הסוגייה. המטרה בשלב הזה היא להבין מה משמעות הגישור, לאיזה סוגים של שותפויות הוא רלוונטי וכיצד הוא מתגבר על הקשיים הטמונים בתהליך המשפטי הרגיל. בשלב הבא, נכנסים אל עובי הקורה על מנת להתחיל את התהליך עצמו.
מה היתרונות של גישור?
היתרון העיקרי של גישור בא לידי ביטוי בכך שהוא מתקיים מחוץ לכותלי בית המשפט. המשמעות המיידית היא שניתן להתחיל את תהליך הגישור בלי לשלם כסף לעורך דין, בלי להתחייב לתהליך ארוך ומסורבל ובלי לשאת בהוצאות המשפט. לכן לא חשוב באיזה צד של הסכסוך העסקי נמצאים, הגישור הוא פתרון יעיל ומשתלם.
יתרון אחר ולא פחות חשוב של גישור עסקי הוא האווירה. בניגוד לתיק בבית משפט שמחייב את הצדדים להתבצר בעמדות שלהם ולכן בדרך כלל לא מאפשר להגיע להסכמה או לקונצנזוס סביב הנושאים הרגישים, המטרה של הגישור היא אחרת לגמרי. במהלך גישור עסקי, מנסים למצוא את השונה ולא את הדומה וכך מקצרים גם את התהליך וגם את הדיונים.
איך מבצעים גישור?
גישור עסקי יכול לעזור כאשר מרגישים שהשותפות עומדת להתפרק אבל לא רוצים לקחת את זה עוד צעד קדימה. יתרה על כך, גישור עסקי יהיה פתרון אידיאלי אם אחד השותפים רוצה לפרק את השותפות העסקית – אבל הוא לא בטוח שזה אכן המהלך הנכון עבורו. באמצעות פנייה אל בעלי מקצוע שמתמחים בגישור, ניתן להביא בחשבון את כל השיקולים הרלוונטיים ורק אז לקבל החלטה.
הגישור העסקי מבוצע על ידי הקצאת איש מקצוע שמוסמך לכך ומכיר את הנושא. תפקידו של המגשר הוא להעלות על השולחן את הנושאים הנפיצים והרגישים, אבל באופן מכיל שמכיר במורכבות של הסוגייה עבור הצדדים המעורבים. בשלבים מתקדמים יותר, המגשר גם יכול להפנות את השותפים העסקיים לפתרון פרקטי שישרת אותם בטווח הקצר והארוך.
לסיכום
סיום השותפות הוא לא גזירת גורל. אבל גם אם מחליטים שכן, כדאי לגשר.