לצערנו, ישנם לא מעט מקרים של רשלנות בלידה שמתרחשים לעיתים קרובות ברחבי הארץ והעולם. הדבר מוביל לא פעם לנזק לאם ו\או ליילוד. יצאנו לבדוק באופן מעמיק מהן הנסיבות שבהן מקובל להגיש תביעה בשל רשלנות רפואית בלידה, כדי להעלות את המודעות בנושא ולאפשר לאלו שחוו את נסיבות אלו לגשת לבעל מקצוע שיסייע להן לקבל את הפיצויים המגיעים להן. הישארו אתנו ותקבלו את כל המידע המקיף בתחום.
תכירו קודם כל את אלו שסייעו לנו בכתיבת המדריך
יכולנו להציג בפניכם מידע שריכזנו לאחר שעיינו במסמכים משפטיים שעוסקים ברשלנות רפואית בלידה. אבל הפעם בחרנו לכתוב את המדריך הנוכחי לאחר שנפגשנו עם נשים שעברו רשלנות מסוג זה. שכן, היה חשוב לנו להציג בפניכם את המקרים הנפוצים ביותר שאירעו בשנים האחרונות בארץ. מאחורי עובדה זו עומדת סיבה חשובה – אנו רוצים להגיע אל כמה שיותר נשים שעברו מצב כזה ולאפשר להן לדעת שהן לא היחידות שעברו את ההליך הקשה הזה.
תכירו את המקרה ה – 1 הנפוץ ביותר שבו מקובל להגיש תביעה בשל רשלנות בלידה
המקרה הראשון נוגע למצב שבו ישנה קבלת החלטה מאוחרת על מעבר לניתוח קיסרי. ראוי לציין כי מדובר בהחלטה שצריכה להתקיים בקרב הגורמים הרפואיים שנוכחים במקום, למשל:
- רופאים
- אחיות
- מיילדות
קבלת החלטה זו צריכה לבוא לידי ביטוי לאחר שהלידה לא מתקדמת למשך זמן רב והיא נובעת לא פעם בעקבות מצוקה משמעותית שהתינוק או האם חווים. אם חווית מצב שכזה, כדאי שתפני בהקדם האפשרי אל עו"ד רשלנות רפואית בלידה כפיר דיין ותבדקי מהן הזכויות שמגיעות לך.
תכירו את המקרה ה – 2 הנפוץ ביותר שבו מקובל להגיש תביעה בשל רשלנות בלידה
המקרה השני נוגע למצבים שבהם ישנה רשלנות בביצוע של לידה מכשירנית. כלומר, לידה שמתבצעת באמצעות מלקחיים או לידת וואקום. במצבים שכאלו עשוי להיווצר עיוות של הגולגולת כתוצאה מהפעלה של כוח רב מידי. ראוי לציין כי לעיתים עשוי לקרות מצב של דימום בין הקרקפת לגולגולת אצל התינוק. מצב שכזה שלא מטופל בזמן עלול להוביל לפרכוסים, הלם, אנמיה ולעיתים גם מוות.
תכירו את המקרה ה – 3 הנפוץ ביותר שבו מקובל להגיש תביעה בשל רשלנות בלידה
המקרה ה – 3 שנכתב לנו עליו לא מעט הוא כליאה של כתפי העובר. במצב שבו יש כליאת כתפיים, הלידה לא יכולה להתקדם. שכן, הכתפיים של התינוק לכודות, אבל הראש שלו עבר כבר את תעלת הלידה. מדובר במצב חירום שמצריך טיפול מהיר. אי טיפול הולם עשוי לפגוע בתינוק באופן קשה ביותר.
לסיום
עד כאן המדריך שהציג בפניכם את הנסיבות שבהן מקובל להגיש תביעה בשל רשלנות רפואית. כעת, כשיש בידיכם את כל המידע בנושא, אתם יכולים לפנות אל עורך דין ולבדוק אם יש עילה לתביעה.