רשלנות רפואית בלידה יכולה לבוא לידי ביטוי בטיפול לקוי בזמן ההיריון, בפגיעה בעובר או בטיפול רשלני בילוד לאחר הלידה. כלומר, נזק בלתי הפיך לילד שעלול אף להביא למותו. למי צריך לפנות במקרה של רשלנות בילודה לאחר לידה?
מהי רשלנות רפואית בילוד לאחר לידה?
במשך 9 חודשים האישה נושאת ברחמה עובר בריא ומצפה בכיליון עיניים ללידה ולהצטרפותו של בן המשפחה החדש לחיק המשפחה. למרות זאת, ישנם מקרים, עקב רשלנות רפואית שנגמרים בנכות, תפקוד לקוי, מוגבלות ואף במוות. תינוקות שנפגעו בלידתם נזקקים לטיפולים מיוחדים לכל שארית חייהם ותלויים בבני משפחתם לאורך כל חייהם וכל זאת כתוצאה מטיפול לקוי. קראו עוד באתר של רשלנות רפואית – עו"ד דוד פייל.
כיצד מוכיחים שילוד נפגע מטיפול רשלני?
הנזקים לילוד לאחר לידה נגרמים מסיבות שונות. למשל, חוסר מעקב או חוסר רציפות במעקב אחר התינוק, חוסר אבחון או אבחון כושל במצוקה עוברית, חוסר טיפול או הימנעות מטיפול או מתן טיפול שמזיק לילוד וכד'. כל אלו מביאים לנזקים במערכות שעוד לא החלו להתפתח. הילוד עלול לשאת בנזק נוירולוגי, שיתוק ועוד. ההוכחה מתמקדת בכך שאם היה מקבל את הטיפול הראוי לא היה מגיע לאן שהגיע.
מי האחראים על הילוד בחדר הלידה?
האחראים לבריאותו התקינה של הילוד בחדר הלידה הן המיילדות והרופאים. הרפאים צריכים לאבחן בעיות לפני הלידה ולהעניק מענה רפואי. למשל, אם ידוע שלעובר תהיה מצוקה כלשהיא בזמן הלידה, הם יחליטו האם לנתח את אמו ולבצע ניתוח קיסרי. למצב של חוסר תשומת לב במהלך ההיריון והלידה יכולות להיות השלכות בחדר הלידה ולכן האחריות יכולה להיות גם של רופא הנשים שטיפל באישה בזמן ההיריון.
יחד עם זאת, לאחר הלידה בודקים את התינוק בצורה יסודית. במידה ופספסו בבדיקה מקרה שהטיפול הרפואי הוא קריטי לגביו והוא לא ניתן, מדובר על מחדל של חדר הלידה. הצוות הרפואי יכול לא לשים לב למצוקה של העובר, לעשות לו החייאה שאינה תקינה, לבדוק אותו בצורה לא מקצועית ולא מדוקדקת, לתת לו מענה רפואי שכבר מאוחר מדי או לטפל בו בצורה לא נכונה שתגרום לסיבוך במצבו הבריאותי.
פיצוי בגין רשלנות בילוד לאחר לידה
ברגע שחושדים שהטיפול בחדר הלידה היה לקוי או שלא ניתן בזמן חשוב מאוד לערב עורך דין שיבדוק אם אכן יש קייס. כלומר, הוא יבדוק את המסמכים הרפואיים, יקבל חוות דעת מרופאים מומחים מטעמו ויחקור את הדברים לעומקם. לאחר ייעוץ מקיף ניתן לתבוע תביעת נזיקין עם פיצוי מהמוסד הרפואי על רשלנות בטיפול בילוד לאחר לידה. התיעוד של ההליך הרפואי, מסמכי האשפוז והסיכומים הרפואיים הם קריטיים להצלחת התביעה ולכן יש לשמור עליהם על מנת להוכיח את הקשר בין הנזק לטיפול בילוד.