פגיעה בתאונת דרכים יכולה להסתיים במוות או בפציעות ונזקים. הנפגעים לא רק שסובלים מכאבים ותהפוכות נפשיות, אלא אף צריכים להיתקל במערכת מסורבלת ובלא מעט בירוקרטיה על מנת לקבל פיצוי. המדריך הבא יסייע לכם לדעת כיצד לנהוג אם חלילה עברתם תאונת דרכים.
מה עושים כשמעורבים בתאונת דרכים?
כאשר מתרחשת תאונת דרכים של הולכי רגל או נהגים, המעורבים בתאונה לא מודעים לפגיעות שלהם. הם יכולים להיפגע בצורה קלה ולאחר מספר ימים לחוש רע ולהבחין בנזקים או להיפגע בצורה רצינית ולהגיע עם אמבולנס לבית החולים. במידה ומדובר על תאונת דרכים בה נפגעתם אך מסוגלים לתפקד חשוב לקחת את הפרטים של הנהג הפוגע, לצלם את רישיון הרכב ופרטי הביטוח שלו ולוודא שיש עדים שראו את המתרחש.
לאחר מכן פנו לקבלת טיפול ראשוני ואל תחכו עד שתחושו ברע. אם נפגעתם ואינכם מסוגלים לזוז עדיף שלא תנסו לעשות דבר עד שהאמבולנס יוביל אתכם לבית החולים. ביחד עם זאת, תצטרכו את דו"ח הפינוי של האמבולנס על מנת להציג ראיות לתאונה. במקרים כאלו מגיעה ביחד עם האמבולנס ניידת משטרה והיא כבר תדאג לאסוף את כל הפרטים.
אתם תצטרכו לאחר השחרור מבית החולים לבקש מהמשטרה אישור על התאונה ולשמור את כל המסמכים הרפואיים, הקבלות על ההוצאות הרפואיות ועל תיקון הרכב. כל אלו יסייעו לכם בתביעה מול חברת הביטוח.
ההתנהלות מול חברת הביטוח
מייד לאחר השחרור מבית החולים מומלץ לפנות למשרד של עורך דין תאונות דרכים ולגולל בפניו את המקרה. על פי חוק הפלת"ד כל אדם שנפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע פיצוי עבור הנזק. עורך הדין אינו גובה מכם שום תשלום לפי החוק. את שכר הטרחה שלו והטיפול בתביעה הוא יקבל מחברת הביטוח ולכן אין לכם מה להפסיד.
אין טעם להגיש תביעה לפיצוי באופן עצמאי כי תתקלו בהמון בירוקרטיה. בנוסף, חברות הביטוח לא ששות לשלם את כל מה שמגיע לכם והן מערימות לא מעט קשיים על התובעים. לעומת זאת, לעורך דין מיומן ומקצועי יש ניסיון מול חברות הביטוח והוא יעשה הכול כדי שתקבלו כמה שיותר פיצוי. ככל שתקבלו יותר כך הוא ירוויח יותר ולכן מדובר ב- win win.
התפקיד של עורך הדין הוא לנהל משא ומתן עם חברת הביטוח ולהגיע להסכם המכמת את הנזק של הנפגע. במידה ויש פער בין הסכום שמציעה חברת הביטוח לסכום שמגיע לכם תאלצו לתבוע את חברת הביטוח ולהגיע לבית המשפט.
איזה פיצוי מגיע לנפגעי תאונות דרכים?
תחשיב הפיצוי צריך לכלול את דרגת הנכות של הנפגע, פגיעה בכושר ההשתכרות שלו, ההוצאות הרפואיות על תרופות, טיפולים ושיקום, הוצאות על תיקון הרכב ועוגמת נפש. כל אלו מחושבים לאחר שמוכיחים שהתאונה גרמה לפגיעות הפיזיות ו/או הנפשיות, אובדן כושר עבודה, הפסד ימי עבודה, הוצאות על אשפוז וטיפולים משלימים ועוד.