מאיזה גובה נחשב עבודה בגובה?

עבודה בגובה של מעל 2 מטר מחייבת עמידה בסטנדרטים מחמירים של בטיחות. במאמר הבא נסביר מה ההשלכות של הגדרת עבודה כעבודה בגובה, איך מבצעים אותה ובאיזה פתרונות או כלים אפשר להיעזר

עבודה בגובה מוגדרת על פי החוק בישראל בתור כל עבודה שמבוצעת בגובה של מעל 2 מטר. בגלל שגובה של מעל 2 מטר הוא יחסית נמוך, המשמעות היא שיש כמות עצומה של עבודות בגובה שמבוצעת באופן יום יומי בפריסה ארצית רחבה.

במילים אחרות, עבודה בגובה היא ממש לא נחלתם של קבלני בניין בלבד. עבודה בגובה וההוראות החלות עליה יכולות להיות רלוונטיות עבור אנשים פרטיים שרוצים לצבוע את הבית, עבור חברות הובלה שאחראיות על הובלת דירה עם מנוף ועבור מפעלי לוגיסטיקה, אולמות ייצור ועוד. בכל אחד מהמקרים האלה, ההגדרה של עבודה כעבודה בגובה היא בעלת השלכות דרמטיות.

 

מה המשמעות של עבודה בגובה?

עבודה בגובה משמעותה קודם כל שצריך לעמוד בכללי בטיחות מסוימים. בישראל אסור לבצע עבודה בגובה בלי הסמכה מתאימה, בלי ציוד רלוונטי ובלי אישור. לזה צריך להוסיף עוד כללי בטיחות מחמירים יותר, שחלים למשל על עבודות בגובה שמבוצעות באמצעות רתמות, סנפלינג וכן הלאה.

משמעות אחרת של עבודה בגובה היא שיש עוד כלים שצריך להשתמש בהם על מנת לעמוד ביעדים וכדי לסיים את הפרויקט בצורה מוצלחת. כאן, ניתן לראות למשל סוגים שונים של פתרונות הרמה ובמות הרמה שמשולבים בסקטור הפרטי והמסחרי. בזכות הפתרונות הקיימים, ניתן לבצע כמעט כל סוג של עבודה בגובה – תוך עמידה בהוראות החוק ובלי להסתכן.

 

כך בודקים מהם כללי הבטיחות

האחריות על שמירה על כללי הבטיחות היא של מעסיקים. אם מבצעים עבודה בגובה בצורה עצמאית, צריך לברר לגבי כללי הבטיחות ולהתייעץ עם בעלי מקצוע. במידת הצורך, ניתן גם לקרוא את לשון החוק המקורי. בהמשך, כל מה שיישאר לעשות זה לאמץ את כללי הבטיחות על מנת לבצע עבודה בגובה באופן שיהיה גם יעיל אבל בעיקר גם בטיחותי.

 

פתרונות לעבודה בגובה רב

הדגמים שמופיעים באתר https://www.lifter.co.il למשל מגלים שיש המון פתרונות וכלים שבהם אפשר להיעזר על מנת לבצע עבודה בגובה. בין אם מדובר על עבודה שמוגדרת על פי החוק בתור עבודה בגובה ובין אם לא, מאוד חשוב לעשות את זה נכון. אז כדי לבצע באופן בטיחותי, יעיל ומשתלם את הסוגים השונים של העבודות, כדאי להתרשם מהקטלוג ובמידת הצורך להתייעץ עם בעלי מקצוע.

לסיכום, עבודות בגובה נפוצות יותר מכפי שנהוג לחשוב כי החוק מגדיר אותן מעל גובה של 2 מטר בלבד. אז אם רוצים לבצע עבודות בגובה, מאוד חשוב להכיר את לשון החוק, את הפתרונות הקיימים להרמת מטען או בני אדם ובעיקר לשמור על כללי הבטיחות.

 

מנוף

לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע
עריכת דין
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע

בעולם המשפטי, לשון הרע היא עילה תובענית שבה אדם או גוף יכול לתבוע פיצויים כספיים על נזקים שנגרמו להם עקב הוצאת דיבה או העלבת כבודם. בעוד שחופש הביטוי הוא זכות יסוד חשובה, היא אינה מוחלטת וקיימים גבולות כאשר מדובר בפגיעה בשמו הטוב של אדם או גוף. המשפט נדרש לאזן בין האינטרסים השונים ולקבוע את גובה הפיצויים המתאים במקרים של לשון הרע.   מהי לשון הרע? לשון הרע מוגדרת כאמירה או פרסום של עובדות שקריות או מידע מטעה על אדם או גוף, באופן שעלול לפגוע בשמו הטוב או במעמדו. היא יכולה לכלול העלבות, האשמות כוזבות, לעג, וכל התבטאות פוגענית המהווה פגיעה בכבוד או בפרטיותו של אדם או גוף.   גורמים המשפיעים על גובה הפיצויים בבואו לקבוע את גובה הפיצויים במקרה של לשון הרע, בית המשפט שוקל מספר גורמים: חומרת הפגיעה, היקף הפרסום, מידת האשם ונסיבות המקרה. חומרת הפגיעה – ככל שהפגיעה בשם הטוב חמורה יותר,

תג רכב נכה
כללי
תוקף תו נכה לרכב: מתי ואיך מחדשים?

תו הנכה לרכב הוא אחד הכלים החשובים ביותר עבור אנשים עם מוגבלויות, והוא מאפשר להם להנות מהטבות חניה והקלה בתנועה. תהליך החידוש של תו הנכה יכול להיות מסובך לעיתים, ולכן