האם ניתן לפתוח תיק גירושין בצורה חד צדדית?

פנייה אל בית הדין הרבני לפתיחת תיק גירושין יכולה להתבצע גם בצורה חד צדדית, אם אין הסכמה בין בני הזוג על הרצון להתגרש, או שיש מחלוקות שלא מצליחים לגשר עליהן.

בנוסף, כדאי לערב עורך דין גירושין על מנת לשמור על כל הזכויות הקבועות בחוק

בני זוג במערכת יחסים שעולה על שרטון עלולים לפגוש במגוון רחב של חוסר הסכמות. אם בני הזוג לא מסכימים על דברים מסוימים, זה אומר שיהיה להם קשה להכריע על פניה משותפת אל מוסדות המדינה והרבנות. יתרה על כך, יכול להיות שבני הזוג אף יגיעו למצב שבו הם לא מחליפים דברים אחד עם השני ולכן גם ברמה הטכנית אין שום סיכוי לפתוח תיק גירושין בצורה משותפת.

החוק בישראל מאפשר לפתוח תיק גירושין בצורה חד צדדית. בשביל לעשות את זה, על אחד מבני הזוג לפנות אל בית הדין הרבני ולפתוח תיק גירושין בצורה מסודרת. בגלל שבית הדין הרבני הוא ממילא הסמכות הבלעדית בענייני נישואין וגירושין בישראל, יש לפנות אליו כדי להתחיל את התהליך בצורה רשמית.

 

מה המשמעות של פתיחת תיק גירושין בצורה חד צדדית?

ההחלטה לפתוח תיק גירושין בצורה חד צדדית היא בעלת משמעות רבה. קודם כל, מי שפותח בתהליך קובע את "מרוץ הסמכויות" ולמעשה מכתיב את המשך התהליך. הוא למשל מקבל קדימות בכל הנוגע לעניינים הכספיים, לענייני המשמורת והמזונות ולעוד נושאים שקשורים אל תיק הגירושין. חוץ מזה, מי שמתחיל את התהליך רשאי לבחור האם לפתוח תיק גירושין בבית הדין – אבל במקביל לתבוע את שאר הנושאים הקשורים אל הגירושין בבית משפט לדיני משפחה.

מלבד האמור לעיל, המשמעות של פתיחת גירושין בצורה חד צדדית היא זירוז של התהליכים. אם אחד מבני הזוג מחליט שהוא לא רוצה עוד להתעכב, כל שעליו לעשות הוא לפנות באופן חד צדדי אל בית הדין הרבני ולמעשה לקבוע עובדות בשטח.

 

כך מבצעים תהליך גירושין נכון

בין אם מחליטים לפתוח תיק גירושין באופן משותף או בצורה חד צדדית, זה קריטי להתייעץ עם בעלי מקצוע. עורך דין גירושין כמו זיו בייטל למשל יכול ללוות כל אחד מבני הזוג עוד בהתלבטות הראשונית לגבי השאלה האם בכלל להתחיל בתהליך גירושין. בנוסף, התפקיד של עורך הדין הוא ללוות את בן הזוג שמחליטים לפתוח תיק גירושין בצורה חד צדדית. הליווי הזה חשוב מאוד, כי הוא כולל את הגשת המסמכים, את מילוי הטפסים ואת הטיפול בבקשה.

 

אלטרנטיבות לתהליך גירושין

תהליך גירושין נכון כרוך במעורבות של בית הדין הרבני, בתי המשפט והמשפחה. אבל אם מתייעצים עם עורך דין שמכיר את התחום ומנוסה בו, יכול להיות שיהיה מקום לחשוב על אלטרנטיבות – כמו למשל הליך גישור זוגי.

 

בית משפט

לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע
עריכת דין
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע

בעולם המשפטי, לשון הרע היא עילה תובענית שבה אדם או גוף יכול לתבוע פיצויים כספיים על נזקים שנגרמו להם עקב הוצאת דיבה או העלבת כבודם. בעוד שחופש הביטוי הוא זכות יסוד חשובה, היא אינה מוחלטת וקיימים גבולות כאשר מדובר בפגיעה בשמו הטוב של אדם או גוף. המשפט נדרש לאזן בין האינטרסים השונים ולקבוע את גובה הפיצויים המתאים במקרים של לשון הרע.   מהי לשון הרע? לשון הרע מוגדרת כאמירה או פרסום של עובדות שקריות או מידע מטעה על אדם או גוף, באופן שעלול לפגוע בשמו הטוב או במעמדו. היא יכולה לכלול העלבות, האשמות כוזבות, לעג, וכל התבטאות פוגענית המהווה פגיעה בכבוד או בפרטיותו של אדם או גוף.   גורמים המשפיעים על גובה הפיצויים בבואו לקבוע את גובה הפיצויים במקרה של לשון הרע, בית המשפט שוקל מספר גורמים: חומרת הפגיעה, היקף הפרסום, מידת האשם ונסיבות המקרה. חומרת הפגיעה – ככל שהפגיעה בשם הטוב חמורה יותר,