בכל נושא משפטי שקיים פחות או יותר, ישנה חשיבות עצומה לבחירת עורך הדין המתאים למשימה.
תביעה ייצוגית אינה יוצאת דופן ועל מנת להצליח בה יש לבחור את עורך הדין שלכם בקפידה.
במאמר הבא נסביר לפי מה בוחרים עורך דין תביעה ייצוגית.
מה היא בכלל תביעה ייצוגית?
ראשית, לפני שנציג את הקריטריונים לבחירת עורך דין לתביעה ייצוגית, כדאי לבאר את המושג תביעה ייצוגית. תביעה ייצוגית תיעשה במקרה של היתכנות לנזק כולל כלשהו, אשר קבוצת אנשים, ולא אדם בודד, נפגעים ממנו. תביעה זו יכולה גם לעסוק בנזקים מזעריים, אשר במקרים יחידים היו נדונים בבית המשפט לתביעות קטנות, או בכלל לא מועלים עקב העלות והטרחה של הגשת תביעה כאדם יחיד. כוחה של הקבוצה מאפשר לכולם לתבוע יחד את המגיע להם. תביעות אלו נפוצות בין היתר בתחום הצרכני (למשל בעוון גביית יתר), מול רשויות ציבוריות שונות או בתחום של הגנת הסביבה. תביעה ייצוגית היא התמודדות משפטית מורכבת אשר דורשת את הכלים המתאימים לכך, ולכן חשוב מאוד לבחור משרד עורכי דין בעלי הבנה וניסיון מספקים בתחום, כמו למשל משרדו של עו"ד קנפו.
מתואמים במישור הכלכלי
אחד הקריטריונים החשובים לבחירת עו"ד תביעה ייצוגית הוא הבהרה ברורה בין הצדדים לגבי הציפיות הכלכליות מהתביעה. על פי החוק, תובע ייצוגי אינו מחויב לשלם שכר טרחה לעורך הדין בעבור התביעה הייצוגית (זאת על מנת לעודד הגשת תביעות מסוג זה על ידי הציבור), ועורך הדין מקבל את כספו מאחוזי הפיצויים אותם ישלם הצד השני, במקרה של ניצחון משפטי. חשוב לבחור עורך דין שנוהג בשקיפות מלאה לגבי גובה התשלומים להם הוא מצפה במקרים של תרחישים שונים, ולא לתת מקום לעמימות בנושא זה. מומלץ גם להבהיר אם הסכומים אותם הוא מציע אכן מקובלים בענף זה.
בוחרים לפי התקשורת
עורך דין תביעה ייצוגית מאחד קבוצה שלמה של נפגעים בתביעה, ועל כן קיים משקל גדול מאוד ליחסי האנוש שלו. עורך דין בתחום זה צריך לדעת לדבר בגובה העיניים עם לקוחות, להשרות עליהם רוגע וליצור כימיה עם כל סוג של תובע. לכן, לא פחות חשובה מהאיכות המשפטית מקצועית, חשובה האיכות האנושית. מומלץ לקבוע פגישת היכרות, שבא יידונו הנושאים הטכניים בד בבד עם התרמות לגבי טיב אופיי והתקשורת עם עורך הדין.
תנו לניסיון לבחור
הצלחה בשדה המשפטי, כל שכן בתחום התביעות הייצוגיות היא לא פעם תולדה של וותק וניסיון מעמיק בתחום. לכן כדאי לבחור במשרד בעל ניסיון מספק שאנשיו אכן התמחו בזירת התביעות הייצוגיות. רצוי מאוד לסקור את היסטוריית המשרד ולראות אם אילו תיקים התמודד וכן במי מהם זכה. זאת בשביל לבחון האם המשרד אכן מותאם להתמודדות עם קייס בגודל ובמורכבות שלכם, או שמא מדובר בעניין תקדימי עבורו.