מה תצטרכו להוכיח בתביעות רשלנות רפואית ואיך עושים את זה?

רשלנות רפואית היא רעה חולה במערכת הבריאות. למרות שאין בישראל מקרים רבים במיוחד של רשלנות רפואית ביחס לעולם, המקרים הקיימים מושתקים על ידי הצוות הרפואי לעיתים קרובות. המאמר שלפניכם יספק לכם הקדמה לעולם הרשלנות הרפואית, ובו נפרט מה צריך להוכיח בתביעות מסוג זה ואיך מוכיחים זאת. 

 

מהי רשלנות רפואית?

רשלנות רפואית היא מונח שמתאר טיפול לא הולם במטופל על ידי איש צוות רפואי. רשלנות יכולה להתבצע בצורה אקטיבית, כמו במקרה של חיתוך של גיד לא נכון בעת ניתוח, או במתן תרופה לא נכונה למטופל מסוים. בנוסף רשלנות רפואית לא מוגבלת לפעולה אקטיבית, שכן גם התעלמות וחוסר מענה למטופל יכולים להיחשב כרשלנות רפואית. לדוגמא מקרה בו התעלמות מתלונות על כאבים גרמה לצורך בניתוח בהמשך.

 

מתי תובעים בגין רשלנות רפואית?

תביעת רשלנות רפואית כרוכה בשני תנאים מקדימים – קיומה של רשלנות רפואית ונזק כתוצאה מהרשלנות המדוברת. בכדי לקבל את הפיצויים המגיעים לכם, יש צורך להגיש את התביעה בצורה מסודרת ומלאה. לצורך כך, ניתן להיעזר בשירותיו של עו"ד רשלנות רפואית. בכדי להוכיח רשלנות רפואית יש צורך להוכיח שלושה דברים שונים – נפרט להלן על כל אחד מהם בקצרה.

 

הוכחה לקיומו של נזק

הנזקים הנגרמים בגלל רשלנות רפואית נקראים נזקי גוף. השלב הראשון בכל תביעה על רשלנות רפואית הוא הוכחה כי ישנו נזק גוף מסוג זה או אחר. בכדי לחזק הוכחה זו,  יש להתייעץ עם רופא מומחה, לבצע בדיקות נדרשות וכו'. בנוסף לכך יש צורך לשמור על כל פיסת מידע רפואי שרלוונטית למקרה.

 

הוכחה לטיפול רשלני

רשלנות רפואית היא בעצם מצב בו הגורם הרפואי לא עמד בסטנדרטים של רפואה מערבית ומודרנית בעת שטיפל במטופל. הוכחה של רשלנות רפואית תיעשה באמצעות הבאת תיעוד של כל ההליך הרפואי נשוא הרשלנות לטענת התובע. כמו כן במהלך המשפט יזומן הגורם המטפל המואשם ברשלנות, והוא יעבור חקירה יסודית בנוגע להליך הרפואי אותו ביצע.

 

הוכחה לקשר בין הרשלנות לנזק

שלב ההוכחה השלישי בכל תיק של רשלנות רפואית הנו הוכחת הקשר הסיבתי. יש להוכיח כי  קיים קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק. קשר זה אינו פשוט להוכחה במקרים רבים וזאת מכיוון שהטיפול שניתן למטופל בדרך כלל יכול להיכרך גם בבעיה קודמת שעלולה הייתה לגרום לנזק.

 

מה מוכחים בתביעת רשלנות רפואית – סיכום

רשלנות רפואית היא תופעה פסולה בכל מערכת בריאות, לרבות הישראלית. רשלנות יכולה להתבצע גם במהלך הליך רפואי בצורה אקטיבית וגם בצורה פאסיבית של אי מתן טיפול נחוץ או עיכוב במתן טיפול רפואי. בכדי להוכיח רשלנות רפואית יש להוכיח שישנו נזק למטופל, שהתרחשה רשלנות רפואית בעת הטיפול בו וששתי העובדות האלה קשורות אחת בשנייה.

תביעות רשלנות רפואית

לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע
עריכת דין
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע

בעולם המשפטי, לשון הרע היא עילה תובענית שבה אדם או גוף יכול לתבוע פיצויים כספיים על נזקים שנגרמו להם עקב הוצאת דיבה או העלבת כבודם. בעוד שחופש הביטוי הוא זכות יסוד חשובה, היא אינה מוחלטת וקיימים גבולות כאשר מדובר בפגיעה בשמו הטוב של אדם או גוף. המשפט נדרש לאזן בין האינטרסים השונים ולקבוע את גובה הפיצויים המתאים במקרים של לשון הרע.   מהי לשון הרע? לשון הרע מוגדרת כאמירה או פרסום של עובדות שקריות או מידע מטעה על אדם או גוף, באופן שעלול לפגוע בשמו הטוב או במעמדו. היא יכולה לכלול העלבות, האשמות כוזבות, לעג, וכל התבטאות פוגענית המהווה פגיעה בכבוד או בפרטיותו של אדם או גוף.   גורמים המשפיעים על גובה הפיצויים בבואו לקבוע את גובה הפיצויים במקרה של לשון הרע, בית המשפט שוקל מספר גורמים: חומרת הפגיעה, היקף הפרסום, מידת האשם ונסיבות המקרה. חומרת הפגיעה – ככל שהפגיעה בשם הטוב חמורה יותר,

תג רכב נכה
כללי
תוקף תו נכה לרכב: מתי ואיך מחדשים?

תו הנכה לרכב הוא אחד הכלים החשובים ביותר עבור אנשים עם מוגבלויות, והוא מאפשר להם להנות מהטבות חניה והקלה בתנועה. תהליך החידוש של תו הנכה יכול להיות מסובך לעיתים, ולכן