כל מה שצריך לדעת על עבירות נשק בצבא

כולנו מכירים את החובה של כל אזרח בישראל המגיע לגיל 18 לשרת בצבא, אך לא הרבה מכירים את המסגרת המשמעתית והחוקים של הצבא, אשר פעמים רבות אינם תמיד חופפים לחוקי האזרחות. בין העבירות הנפוצות בתקופת השירות הצבאי נמצאות עבירות הנשק ולכן, ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך לדעת על עבירות אלו.

 

חוקים ומשמעת בצבא

החובה החוקית והאזרחית של כל אחד ואחד מאזרחי המדינה, בהגיעו לגיל 18, לשרת בצבא מוכרת לכולנו, כאשר עם תחילת השירות הצבאי, המתגייס הטרי הופך להיות תחת אחריותו הבלעדית של הצבא. כפועל יוצא מכך, עם תהליך הגיוס לצה"ל, המתגייס עובר להיות כפוף למערכת השיפוט הצבאית, במקום מערכת השיפוט האזרחית.

מערכת השיפוט הצבאית, באמצעות חוק השיפוט הצבאי, נועדה למעשה להסדיר את כלל החוקים והנורמות ההתנהגותיות הדרושות, עבור כלל המשרתים בצה"ל – חיילים, עובדי צה"ל, אנשי מילואים ועוד. למערכת זו ישנם בתי דין ומערכות משפט משלהם, אשר אינם תמיד חופפים בדיוק למערכות המשפט האזרחיות ומצריכות מומחיות מיוחדת של עורכי הדין, כפי שתוכלו לראות באתר idf-law.co.il.

 

עבירות נשק

מלבד העבירות הפליליות הזהות לעבירות האזרחיות, דוגמת עבירות אלימות, תנועה, רכוש, הטרדה מינית ועוד, ישנן מספר עבירות המייחדות את המסגרת המשמעתית של הצבא, דוגמת עבירות הנוכחות (נפקדות, או עריקות) ועבירות הנשק השונות.

מטבע הגדרת תפקידו, צה"ל הוא גוף בטחוני, העושה שימוש במגוון סוגי נשקים בכדי לשמור באופן מקסימלי על ביטחונם של אזרחי ישראל. אמצעי לחימה אלו הם כלי אסטרטגיים, יקרים ובעלי מסוכנות רבה, הן מצד ייעודם והן מצד האפשרות שיגיעו לגורמים עוינים (עבריינים, מחבלים וכדומה), לפיכך צה"ל מייחס חשיבות רבה, ובצדק יש לומר, לחובתו של החייל לשמור על נשקו וכאשר הוא מתרשל בכך, יושתו עליו עונשים חמורים.

 

סוגי עבירות נשק

עבירות הנשק בצבא מתחלקות למספר סוגים עיקריים:

  • העלמת נשק – העלמת נשק יכולה להתבצע באמצעות גניבה, איבוד או שכחה, הסתרתו ועוד. למעשה, כל מקרה בו הנשק אינו נמצא במקום בו הוא אמור להיות, הרי שמדובר בעבירת נשק. העונש בגין עבירה זו יכול להגיע עד לכדי 15 שנות מאסר.
  • שימוש בלתי חוקי – ירי ללא אישור, כיוון הנשק לעבר אדם, משחק, ירי בבעלי חיים ועוד, הם רק חלק מהרכיבים המרכיבים עבירה זו. עונשה של עבירה זו יכול לנוע בין 2 ל – 3 שנות מאסר.
  • סחר בנשק – מכירת הנשק עצמו, או אחד מאביזריו לגורם חיצוני, יכולה לגרור אחריה עונש מאסר בפועל של מספר שנים.
  • הפקרת נשק – הגדרתה של עבירה זו היא עזיבת הנשק ללא השגחה, כמו גם שינוע או שימוש בנשק שלא לשם המטרה אליו נועד. העונש של עבירה זו תלוי בתוצאה של ההפקרה ויכול לנוע מעונשים קלים של קנס וריתוק ועד תקופות מאסר של מספר ימים או שנים.

 

במידה ואתם נאשמים באחת מהעבירות הללו, חשוב לפנות לעורך דין צבאי מקצועי ומנוסה בהקדם, פעולה שיכולה להיות נקודת ההבדל בין מאסר בפועל לבין עונשים קלים יותר.

 

אקדח

לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
רשלנות רפואית
עורך דין רשלנות רפואית
רשלנות רפואית? כך תפעלו נכון

רשלנות רפואית מתייחסת למקרים בהם אנשי מקצוע בתחום הבריאות, כגון רופאים ואחיות, לא פועלים בהתאם לסטנדרטים המקצועיים המצופים מהם, וכתוצאה מכך פוגעים במטופלים. רשלנות זו יכולה להתרחש במהלך אבחון, טיפול,

עוֹרֵך דִין
עריכת דין
איך בוחרים עורך דין לתביעה ייצוגית?

תביעה ייצוגית היא הליך משפטי שבו קבוצת אנשים תובעת גוף מסוים בשם כולם. מאחר שמדובר בתהליך משפטי מורכב, בחירת עורך דין לתביעה ייצוגית היא קריטית להצלחת התביעה. עורך הדין חייב

הסכם גירושין עם עורך הדין
עורך דין גירושין
מהם היתרונות של הסכם גירושין?

גורמים מוסמכים שבקיאים בעולם המשפט עתידים להמליץ על הסכם גירושין עבור זוגות שהחליטו לפרק את התא המשפחתי. יצאנו לבדוק את הנושא, כדי להבין מה עומד מאחורי ההמלצה וחזרנו עם 3