לימודים לקראת תואר שני הם לא הצעד הברור מאליו לאחר סיום לימודים לתואר הראשון. ישנם תחומים שבהם אין אפשרות ללימודים מתקדמים כלל וישנם תחומים שבהם תואר שני הוא הכרח. למשל, כדי לעסוק בעולמות הטיפוליים, נדרשים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה ובתחומי מדעים. התואר השני הוא רק תחילת הדרך עבור חוקרים. ומה לגבי תואר שני במנהל עסקים?
לימודי תואר שני
במרבית התחומים, התואר הראשון הוא המפגש הראשון של כל אחת עם עולם הלימודים האקדמי. בהתאם לתחום הלימודים שנבחר, התואר הראשון מספק מסגרת תיאורטית נרחבת וגם היכרות עם עולם המחקר ועם האקדמיה. תואר שני הוא לא הכרח אבל הוא בהחלט תוספת משמעותית מאוד להיקף הידע, למומחיות בתחום מסוים, להתנסויות מעשיות ולפיתוח יכולות ומיומנויות חשובות, גם בעזרת חומר הלימודים וגם בעזרת הלימודים עצמם.
תואר שני במנהל עסקים
תואר שני במנע"ס הוא לא דרישת סף עבור כל משרה אבל הוא בהחלט גורם חשוב בסיכויי הקבלה למשרה מבוקשת, בעיקר בתחומי הניהול וממקסם את סיכויי ההצלחה המקצועית שלך. מועמדת למשרה שסיימה לימודים לתואר השני מעידה על עצמה, בנוסף לכך שהיא אוחזת ביכולות ניהוליות ובידע מעמיק בתחום, שהיא חושבת על העתיד ועל המשך התפתחות מקצועית ואישית וכן שהיא מסוגלת לעמוד בדרישות אקדמיות לתואר שני בהצלחה – עובדה שמעידה גם על תבונה וגישה ניהולית אבל גם על יכולת התמסרות ועל השקעה והתעמקות.
התפתחות מקצועית
כאמור, בתחום מנהל העסקים אין הכרח להמשיך ללימודים מתקדמים וניתן בהחלט למצוא מקום מאתגר ומספק גם כאשר את אוחזת בתואר ראשון בתחום. עם זאת, אם בחרת ללמוד ניהול, את ככל הנראה מתכננת קריירה שתשתנה ותתפתח לאורך השנים. תואר שני במנהל עסקים MBA ימקסם את הסיכויים שלך להצליח ולהפוך לנכס אמיתי בתחום הניהול או באחד התחומים המשיקים לו כמו משאבי אנוש, ניהול ארגוני, שיווק או אסטרטגיה.
התפתחות אישית
כל חוויה באשר היא משנה אותנו ומוסיפה רובד נוסף לאישיות וליכולות האישיות. לימודים לתואר שני במנהל עסקים הוא המקום ללמוד על נושאים ועל תחומים שבהם תרצי להתמחות. בנוסף, לימודים לתואר שני במנהל עסקים מקנים ללומדים יתרון נוסף בכך שהם מעניקים כלים מקצועיים ומאפשרים התנסות בעזרת סדנאות ופרויקטים ייחודיים ובחלק מהמקומות גם בהתמחות או בהשתלבות בעבודה בחברות מובילות. לימודי תואר שני במנהל עסקים מתאימים גם לבוגרי/ות תואר ראשון בתחום וגם למי שמבקשת לאפשר לעצמה התקדמות או הסבה מקצועית מתחום אחר. במסלולי ההסבה מלמדים גם את המידע התיאורטי שנלמד במסגרת התואר הראשון.
לסיכום
תואר שני יכול לפתוח לך דלתות למקומות מרתקים ולתפקידים יוצאי דופן אבל הוא יכול גם לספר לך לא מעט על עצמך: על הנטייה שלך לניהול, על היכולות שלך בתחום התקשורת ועל היתרונות האישיים שאת מביאה איתך לכל משרה ולכל תפקיד.