אחת השאלות הנפוצות ביותר שעולות בקרב אלו שבוחרים להגיש בקשה לחדלות פירעון נוגעת לשלבי ההליך השונים. כדי שנוכל לענות באופן מרוכז על שאלה זו, החלטנו לכתוב מדריך מעמיק בנושא ולציין בפני כולם את הטפסים שיש למלא במהלך ההליך כולו. הישארו אתנו ותגלו לאילו טפסים אתם זקוקים מתחילת ההליך ועד סופו.
כמה מילים על חדלות פירעון
רגע לפני שנעמיק בכל הנוגע לטפסים שאתם זקוקים בעת ההליך הזה, ראוי לציין מה זה בעצם חדלות פירעון. מדובר במצב שחייב יכול להגיש רק במידה והחוב שלו עומד על סכום שנע בין 50 אלף ₪ לבין כ- 150 אלף ₪. סכומים שפחותים מהטווח הזה או גבוהים יותר ממנו לא יכולים לעבור הליך של חדלות פירעון (חשוב לציין זאת כדי למנוע מצב שבו תשיגו את הטפסים ותגלו רק בסוף, כי ההליך אינו תואם לכם כלל).
חוק לחדלון פירעון ושיקום כלכלי נחשב לחוק חדש יחסית והוא מחליף את קודמו – חוק פשיטת הרגל. החוק הנוכחי נועד לסייע לחייבים להביא לפירעון החובות שלהם ולשקם את החיים שלהם מבחינה כלכלית בהקדם האפשרי.
טופס ראשון שתזדקקו לו – טופס בקשה לפתיחת הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי
הטופס הראשון הוא טופס מילוי בקשה. אותו תוכלו להגיש באמצעות אחת מהדרכים הבאות:
- באופן מקוון בדפדפן האינטרנט
- באופן עצמאי תוך מילוי ידני
- באמצעות עורך דין שמייצג אתכם בהליך
ההמלצה היא להסתייע בשירותיו של עורך דין מנוסה כדי שתוכלו להיות בטוחים שאתם ממלאים את הטפסים באופן הנכון. במידה וטרם פניתם אל עורך דין מנוסה, כדאי שתיכנסו אל האתר הבא ותתרשמו מעורך דין שבקיא בתחום חדלות פירעון: https://www.ordanlaw.co.il. כדאי שתדעו כי ההליך צפוי לעלות לכם בסביבות ה- 1,000 ₪.
אילו טפסים נוספים תצטרכו להכין מראש?
לאחר מכן, תצטרכו להגיש טופס נוסף שנקרא "בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון". הטופס הזה נמצא באתר של הממונה על הליכי חדלות פירעון. אם אינכם מכירים את האתר, תוכלו פשוט לערוך חיפוש בגוגל ולכתוב את המילים הבאות: "טופס בקשת יחיד הליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי". התוצאות הראשונות יובילו אתכם ישירות אל העמוד המתאים.
מסמכים נוספים שכמה מכם יצטרכו
אם התגרשתם, אתם תצטרכו להוסיף לטפסים את תעודת הגירושין שלכם. בנוסף לכך, תצטרכו להוסיף את הסכם הממון שחתמתם לאחרונה או הסכם לעניין חלוקת הרכוש. במידה ואינכם גרושים, אתם יכולים להיות בטוחים בכך שלא תתבקשו להציג את המסמכים הללו כלל.
כמה מילים לסיום המדריך
עד כאן המדריך המקיף שאפשר לכם לדעת לאילו טפסים תזדקקו בעת הליך בקשה לחדלות פירעון ושיקום כלכלי. בהזדמנות זו, אנחנו מזכירים לכם כי מלבד הכנת הטפסים מראש, אתם תצטרכו גם לפנות לעורך דין מוסמך בנושא שילווה אתכם לאורך ההליך ויקנה לכם ביטחון.