הטרדה מינית – האם משפט ברשת או בהיכל המשפט?

הטרדה מינית היא חוויה לא נעימה העלולה ליצור טראומה של ממש ולהשפיע על אורחות חייהם של המוטרדים. כדי להתמודד עם התופעה הפסולה הזאת, חוקק חוק מיוחד העוסק בהטרדות מיניות, שמסייע לנפגעים להתמודד איתן. החוק קובע דרכי טיפול במישור הפלילי והאזרחי, כדי שהעבריין ייענש, וכן כי לצד הענישה הפלילית יינתן פיצוי בגין הפסד כספי, אובדן מקום עבודה וכו'.

במאמר זה נעמוד על הזירה המתאימה לטיפול בהטרדות מיניות, ונראה איך לעיתים הרשתות החברתיות מתיימרות להחליף את תפקיד בית המשפט.

 

הטרדה מינית מהי?

הטרדה מינית הינה התייחסות חוזרת למיניות של אדם, הצעת הצעות בעלות גוון מיני יותר מפעם אחת, מתן מחמאות בלתי הולמות למוטרד או למוטרדת, והתנהגויות פסולות נוספות הקשורות למיניותו של אדם. הטרדה מינית יכולה להתבצע ברשתות החברתיות תוך ביצוע אחת מההתייחסויות הפסולות למיניותו של אדם. במידה והמוטרד או המוטרדת מזהים התנהלות פסולה שכזאת, דרך המלך היא לפנות למשטרה ולהגיש תלונה אשר תתברר, ויינקטו צעדים בהתאם.

 

הטרדה מינית במקום העבודה

החוק למניעת הטרדה מינית מטיל חובות משמעותיות על המעסיק, על מנת למנוע התנהגות מטרידה במקום העבודה, ולאפשר לכל סוגי האנשים לעבוד יחד בבטחה. במסגרת העבודה, יש למנות ממונה על תחום ההטרדות המיניות, אשר תפקידו לתת מענה ראשוני למצב כזה ולסייע בפניה למשטרה.

כמו כן, תפקידו של הממונה הוא לבצע את השינויים הנדרשים במקום העבודה כמו השעיה או העברה לתפקיד אחר, ובכך להבטיח את הפסקת ההטרדה בהקדם האפשרי.

 

הטרדה מינית ההליך המשפטי

כאמור, יש להגיש תלונה במשטרה ואז החשוד כמטריד יזומן לחקירת משטרה. במסגרת החקירה, תיגבה עדות מהמתלוננת או המתלונן וכן חקירה באזהרה של החשוד בהטרדה. בחלק מהמקרים, יתבצע עימות בין הצדדים ולכל צד תינתן הזדמנות להוכחת טענותיו. בהמשך, יועבר התיק לקבלת החלטה אודות כתב אישום, ואם יוחלט להגיש כתב אישום, יתברר האישום בבית המשפט. אם המטריד יימצא אשם בדיון, הוא צפוי לענישה בהתאם לאמור בחוק למניעת הטרדה מינית.

 

הביוש  ברשת החברתית

חדשות לבקרים אנו נתקלים בשיימינג ברשתות החברתיות. בנושא הטרדה מינית ונושאים פליליים בכלל מדובר בסכנה של ממש. לא בכדי, ההליך הפלילי בנוי ממספר שלבי סינון, המאפשרים להתחקות אחר האמת. פרסום אודות אדם המטריד מינית, מבלי שניתנה החלטה בנושא על ידי בית המשפט, יכול להוות הוצאת דיבה בחלק מן המקרים.

לכן, לפני שימוש ברשת החברתית, מוטב לפנות להליך הפלילי או להליך במקום העבודה ולהמתין לתוצאותיהם ורק לאחר מכן לפרסם מידע כאמור.

 

סיכום

כשמה כן היא, הטרדה מינית יכולה להטריד עד מאוד. החדשות הטובות הן, שישנם כלים בחוק להתמודד איתה ואין צורך לנסות ולהתמודד איתה בעצמכם. ליווי של עורך דין מנוסה בתחום יקל עליכם את ההליך ויסייע בהשגת תוצאות טובות.

הטרדה מינית

לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע
עריכת דין
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע

בעולם המשפטי, לשון הרע היא עילה תובענית שבה אדם או גוף יכול לתבוע פיצויים כספיים על נזקים שנגרמו להם עקב הוצאת דיבה או העלבת כבודם. בעוד שחופש הביטוי הוא זכות יסוד חשובה, היא אינה מוחלטת וקיימים גבולות כאשר מדובר בפגיעה בשמו הטוב של אדם או גוף. המשפט נדרש לאזן בין האינטרסים השונים ולקבוע את גובה הפיצויים המתאים במקרים של לשון הרע.   מהי לשון הרע? לשון הרע מוגדרת כאמירה או פרסום של עובדות שקריות או מידע מטעה על אדם או גוף, באופן שעלול לפגוע בשמו הטוב או במעמדו. היא יכולה לכלול העלבות, האשמות כוזבות, לעג, וכל התבטאות פוגענית המהווה פגיעה בכבוד או בפרטיותו של אדם או גוף.   גורמים המשפיעים על גובה הפיצויים בבואו לקבוע את גובה הפיצויים במקרה של לשון הרע, בית המשפט שוקל מספר גורמים: חומרת הפגיעה, היקף הפרסום, מידת האשם ונסיבות המקרה. חומרת הפגיעה – ככל שהפגיעה בשם הטוב חמורה יותר,