כיצד מתייחס החוק לאונס וירטואלי וכיצד עורך דין יכול לסייע לכם בנושא?

סביר להניח ששמעתם על העלייה המטרידה במספרי מקרי האונס הווירטואלי, אבל לא בטוח שיצא לכם להכיר במונח זה מקרוב ובהשלכותיו. עובדה זו הוביל לכתיבת המדריך הנוכחי שיציג בפני כל דורש את הנושא. הישארו כאן ותגלו מהו אונס ווירטואלי? האם החוק מתייחס לתרחיש זה בכובד ראש? ומהם הפרטים שצריך לדעת, רגע לפני שפונים לעורך דין?

 

אונס וירטואלי – ההגדרה

אונס וירטואלי הוא בעצם תקיפה מינית שמתבצעת דרך המסך. חשוב לציין שהמקרים שאירעו עד היום העידו על האפשרות לבצע את האונס בפלטפורמות שונות, למשל:

הפלטפורמה הסבר
משחקים מקוונים יש לא מעט משחקים שמאפשרים שיח בצ'אטים עם שחקנים אחרים. אלה עלולים ליצור שיח מטריד עם גולשים שונים. לצד זאת, ישנם משחקי מציאות מדומה שמאפשרים לשחקנים מסוימים לנצל את הסביבה הווירטואלית, על מנת לתקוף מינית אווטרים אחרים, באמצעות יצירת חוויה חודרנית
רשתות חברתיות שליחת תמונות, הודעות וסרטונים בעלי אופי מיני ללא הסכמה יכולים להיחשב כאונס ווירטואלי
בינה מלאכותית ניתן להשתמש בכלים מתקדמים, כדי ליצור תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני שבהם מופיעים אנשים אחרים (סרטון מזויף) ללא הסכמתם

 

חשוב לציין שאונס מסוג זה אינו פוגע באופן פיזי בקורבן, אך יש לו השפעה נפשית קשה מאוד.

אונס וירטואלי – ההגדרה

התייחסות החוק

החוק בישראל מכיר באונס ווירטואלי כעבירה פלילית שכוללת בין היתר את העבירות הבאות:

  • סחיטה באיומים
  • הטרדה מינית
  • חדירה לפרטיות

 

חשוב לציין שגורמי האכיפה עושים כל שביכולתם, כדי לשמור את הזכויות של הקורבנות ובכל זאת, ההמלצה היא לפנות אל עורך דין אונס ווירטואלי שילווה את הנפגעים.

 

תפקידיו של עורך הדין

נשים וגברים שחוו אונס ווירטואלי ופנו לעורך דין שבקיא בתחום, צפויים לגלות שהוא יסייע להם בהליכים שונים, כאשר אלה הבולטים שבהם:

  1. איסוף ראיות (שמירת התכתבויות, תמונות וסרטונים שנשלחו וקשורים למקרה)
  2. מילוי פרטי האירוע
  3. הגשת תביעה בבית המשפט

 

חשיבות הטיפול באונס ווירטואלי

הטיפול המשפטי באונס ווירטואלי הינו חשוב, אך אינו מספיק. שכן, לצד זאת, יש לטפל בנפש שעלולה לחוות את המצבים הבאים:

  • דיכאון
  • בושה
  • קושי ביצירת קשרים חברתיים, בעקבות הפגיעה באמון
  • מחשבות אובדניות

אם גיליתם שעברתם סחיטה באיומים ומניפולציות רגשיות – עליכם לפנות בהקדם האפשרי למומחה בתחום הנפש ולעורך דין שילוו אתכם לאורך הדרך, כדי שתוכלו לחזור לשגרה ולמצות את הזכויות שמגיעות לכם.

 

מילים אחרונות לסיום

החוק רואה בחומרה את האונס הווירטואלי שיכול לבוא לידי ביטוי בצורות שונות (סחיטה באיומים, התחזות ומניפולציות רגשיות שמתרחשות ברחבי הרשת). כעת אתם יודעים שמדובר בתרחיש נפוץ שיכול להתרחש בפלטפורמות שונות, למשל, רשתות חברתיות, צ'אטים, משחקים מקוונים ועוד, כך שנותר לכם לשמור על אמצעי זהירות ולפנות לגורמים מקצועיים במקרה הצורך.

חשיבות הטיפול באונס ווירטואלי

לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
כמה זמן באמת לוקח הליך חדלות פירעון
עורך דין חדלות פירעון
כמה זמן באמת לוקח הליך חדלות פירעון?

הליך חדלות פירעון מספק לחייבים דרך להתמודד עם חובותיהם תוך התחשבות במצבם הכלכלי ובצרכים של הנושים. מדובר בתהליך שאורכו משתנה ממקרה למקרה, בהתאם למורכבות התיק, כמות החובות וההתנהלות של החייב.