את בהיריון? כך תדעי האם חווית רשלנות רפואית ומה לעשות

אחת הבשורות הטובות ביותר שתקבלי בחייך כנראה היא ההודעה על הריון. ההתרגשות מאוד גדולה, וכמובן הרצון לשמור על בריאותך ובריאות החיים שבתוכך. מה זה אומר רשלנות רפואית בהריון? איך נמנעים ממצבים מורכבים? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

 

רשלנות רפואית בהריון – מה זה אומר?

צריך להגיד את זה, ביחס להריון עצמו, אין הוראה חוקית מפורשת. מה שכן יש זה סעיף 35 לפקודת הנזיקין, שמדבר על רשלנות רפואית, אבל לא מדבר בהכרח על רשלנות רפואית בהריון. סעיף חוק נוסף, שאפשר לחבר אותו למושג "רשלנות רפואית בהריון", הוא סעיף 5 לחוק זכויות החולה, המחייב את הצוות הרפואי לתת לכל מטופלת ומטופל טיפול רפואי נאות. בין השאר, המטפלים נדרשים לשמור על פרטיותו וכבודו של המטופל, ויש עוד מספר זכויות נוספות.

בנוסף, סעיף 17 לחוק זכויות החולה מחייב את הצוות הרפואי לנהל רישום של ההליכים הרפואיים, כולל המלצות טיפוליות, וכל מה שקשור להליך ולמטופל. במהלך ההריון, את נדרשת לעבור את כלל הבדיקות הרפואיות, כשאחריות הרופא המטפל, להפנות אותך לבדיקות והטיפולים הרלוונטיים אלייך. בנוסף, על הצוות הרפואי לפעול בזהירות ולהיות קשוב אלייך בכל ההליך, בכל בדיקה.

 

אז מתי תהיה עילה משפטית לתביעה

כמובן שלפני כל הליך משפטי מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין. אבל, אם מישהו מהצוות הרפואי שהיה איתך בקשר, אחות או רופא, לא מילא אחר חובתו, אם זה בכך שלא הודיע על בדיקה נדרשת, או נתן יחס לא ראוי באופן קיצוני, יכול להיות שיש לך עילה לתביעה. אם נגרם נזק לתינוק, נזק שניכר לאחר הלידה, ולפי הרופאים ניתן ליחסו לפעולות מסוימות שהתרחשו במהלך ההיריון, כמובן שהדבר הופך את ההליך המשפטי לוודאי יותר עבורך.

 

מה יבדוק עורך הדין?

אם יש חשש לרשלנות רפואית, עורך הדין שאתו תתייעצי, כמובן לאחר הליך בחירת עורך דין מושכל ומסודר, יבדוק את המסמכים הרפואיים. עורכי דין מקצועיים בתחום, ידעו אם בכלל קמה במקרה הזה עילה לתביעה, ואם יש סיבה בכלל להתחיל את ההליך. עורך הדין יבדוק האם יחסי מטפל – מטופל, כפי שנדרשים על פי חוק, התקיימו בהליך הזה. האם הנזקים שהתגלו אצל התינוק, מקורם עוד בהריון ובתקופה שלפני. בקיצור, יבדוק האם כלל התנאים, שהוגדרו בעיקר על ידי הפסיקה, אכן מתקיימים במקרה הזה.

לסיכום, אמנם הריון זה דבר מאוד משמח, אך צריך לזכור שיש גם מורכבות גדולה בהליך הזה. אם זה בשל סיבוכים אפשריים בהריון, ואם זה בשל טעויות אנוש. אם אתם חושבים שהתרחשה רשלנות רפואית, עליכם כמובן להתייעץ באופן מידי עם עורך דין, מישהו שמומחה בתחום, שידע לעבור על המסמכים הרפואיים, ולהבין האם חשדכם מוצדק. רק כך תרגישו בטוחים.

לחצו לפרטים נוספים >>>.

את בהיריון? כך תדעי האם חווית רשלנות רפואית ומה לעשות
את בהיריון? כך תדעי האם חווית רשלנות רפואית ומה לעשות
לשיתוף מהיר לחצו כאן
מאמרים נוספים שיעניינו אתכם
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע
עריכת דין
מהו הגובה המקסימלי של פיצויים בגין לשון הרע

בעולם המשפטי, לשון הרע היא עילה תובענית שבה אדם או גוף יכול לתבוע פיצויים כספיים על נזקים שנגרמו להם עקב הוצאת דיבה או העלבת כבודם. בעוד שחופש הביטוי הוא זכות יסוד חשובה, היא אינה מוחלטת וקיימים גבולות כאשר מדובר בפגיעה בשמו הטוב של אדם או גוף. המשפט נדרש לאזן בין האינטרסים השונים ולקבוע את גובה הפיצויים המתאים במקרים של לשון הרע.   מהי לשון הרע? לשון הרע מוגדרת כאמירה או פרסום של עובדות שקריות או מידע מטעה על אדם או גוף, באופן שעלול לפגוע בשמו הטוב או במעמדו. היא יכולה לכלול העלבות, האשמות כוזבות, לעג, וכל התבטאות פוגענית המהווה פגיעה בכבוד או בפרטיותו של אדם או גוף.   גורמים המשפיעים על גובה הפיצויים בבואו לקבוע את גובה הפיצויים במקרה של לשון הרע, בית המשפט שוקל מספר גורמים: חומרת הפגיעה, היקף הפרסום, מידת האשם ונסיבות המקרה. חומרת הפגיעה – ככל שהפגיעה בשם הטוב חמורה יותר,

תג רכב נכה
כללי
תוקף תו נכה לרכב: מתי ואיך מחדשים?

תו הנכה לרכב הוא אחד הכלים החשובים ביותר עבור אנשים עם מוגבלויות, והוא מאפשר להם להנות מהטבות חניה והקלה בתנועה. תהליך החידוש של תו הנכה יכול להיות מסובך לעיתים, ולכן